Prosjektgruppe

  • Ingfrid Vaksdal Brattabø er tannpleiar, biolog og forskar ved Tannhelsetjenestens kompetansesenter Vestland. Ho har skrive doktorgradsavhandlinga «Detection of child maltreatment, the role of dental health personnel». Brattabø var med å etablera nettverket, Kompetansenettverk vest, tannhelse, omsorgssvikt og overgrep, samt utvikla rutinar og samarbeidsavtalar mellom tannhelsetenesta og barnevernstenesta Hordaland, Sogn og fjordane og Rogaland fylke. Ho har lang erfaring frå tverrfagleg konsultasjonsteam. Ingfrid er prosjektleiar for det tverrfaglege forskingsprosjektet Barn i risiko og oral helse.

Karin G. Berge. Foto
  • Karin G. Berge er tannlege og forskar ved Tannhelsetjenestens kompetansesenter Vestland (TKVestland). Ho har skrive doktorgradsavhandlinga «Fear of intra-oral injections among 10-16-year-olds. Assessment, prevalence and treatment», og har lang erfaring med behandling av barn og vaksne med tannbehandlingsangst.

Tone Grøttjord-Glenne. Foto
  • Tone Grøttjord-Glenne er filmregissør med mastergrad frå National Film and Television School. Dei siste to åra har Tone jobba med tematikken vald og overgrep mot barn i eit stort endringsprosjekt som består av filmen “Alt det jeg er” og plattforma Educational Storytelling som formidlar kunnskap om denne tematikken til offentleg sektor.

Film har en unik kraft til å åpne opp for vanskelige tema og jeg er stolt over at dokumentarfilmen Alt det jeg er, har blitt en del av prosjektet.
— Tone Grøttjord-Glenne
Nancy Birungi. Foto
  • Nancy Birungi er tannlege og post doc ved Tannhelsetjenestens kompetansesenter Vestland (TKVestland). Ho har brei erfaring frå forsking knytta til utsette grupper.

Knut Helge Jensen. Foto
  • Knut Helge Jensen er biolog, forskar, og arbeidar som statistikar ved Tannhelsetjenestens kompetansesenter Vestland (TKVestland).

Det at min kompetanse kan bidra til at utsatte barn får det bedre, gir meg ekstra motivasjon til å jobbe i prosjektet Barn i risiko.
— Knut Helge Jensen
Kristin Konglevoll Fjell. Foto
  • Kristin Konglevoll Fjell er politi og leiar for Statens barnehus Bergen/Førde. Ho har vore ein av initiativtakarane til nettverket, Kompetansenettverk vest, tannhelse, omsorgssvikt og overgrep.

  • Frida K. S. Mathisen har en doktorgrad innen helsefremmende arbeid og arbeider som forsker ved Tannhelsetjenestens kompetansesenter Vestland (TKVestland). Hun har bred erfaring fra forsking tilknytta barn og unge.

I think being able to prevent or identify potential risks effectively by all public workers early enough reduces trauma.
— Nancy Birungi
Anne Nordrehaug Åstrøm. Foto
  • Anne Nordrehaug Åstrøm er tannlege, Professor i samfunnsodontologi, og tidlegare leiar ved institutt for klinisk odontologi ved Universitetet i Bergen. Ho er også forskar ved Tannhelsetjenestens kompetansesenter Vestland (TKVestland). Ho har lang og brei erfaring frå forsking knytta til ulike risikogrupper og utsette barn.

Karoline Rypdal Ramberg. Foto
  • Karoline Rypdal Ramberg er impact produsent i Sant & Usant, og har vore med i utviklinga av Educational storytelling og Kunnskapsreisen for tannhelsepersonell.

Kjersti Berge Evensen. Foto
  • Kjersti Berge Evensen er psykolog og forskar ved Tannhelsetjenestens kompetansesenter Rogaland. Ho har lang erfaring frå både klinisk arbeid og forsking knytta til tannbehandlingsangst og pasientar som har vore utsett for omsorgssvikt.

  • Emilie Bryne er forsker ved Tannhelsetjenestens kompetansesenter Rogaland (TkRogaland). Hun har en bachelor i psykologi, master i helsevitenskap og doktorgrad innen samfunnsvitenskap. Hun har forskningserfaring knyttet til tannbehandlingsangst og sårbare grupper.

Marion Ophaug. Foto
  • Marion Ophaug er rådgjevar ved Statens barnehus Bergen. Ho har lang og brei erfaring frå arbeid i barnevernstenesta. Ophaug var med å etablera nettverket, Kompetansenettverk vest, tannhelse, omsorgssvikt og overgrep.

Linda K Hasselgren. Foto
  • Linda Hasselgren er tannlege, stipendiat og forskingsassistent ved Tannhelsetjenestens kompetansesenter Vestland (TKVestland)

Athanasia Bletsa. Foto
  • Athanasia (Nancy) Bletsa er professor ved Universitetet i Bergen, pedodontist (barnetannlege) og endodontist og ved Tannhelsetjenestens kompetansesenter Vestland. Nancy har m.a. solid erfaring med behandling av barn som har traumeskadar i munn og tenner, eller som har behov for tannbehandling i narkose.

Linda Næss. Foto
  • Linda Næss er tannpleiar og jurist, og arbeidar i Tannhelse Rogaland. Ho har i fleire år arbeida for at Den offentlege tannhelsetenesta skal sikre tannhelsetenester til utsette barn og unge. Næss var med å etablera nettverket, Kompetansenettverk vest, tannhelse, omsorgssvikt og overgrep, samt utvikla rutinar og samarbeidsavtalar mellom tannhelsetenesta og barnevernstenesta Hordaland, Sogn og fjordane og Rogaland fylke. Ho har og erfaring frå tverrfagleg konsultasjonsteam.

Tamar Ringel-Kulka. Foto
  • Tamar Ringel-Kulka, Assistant professor and paediatrician at the University of North Carolina, USA. She is the director of North Carolina Child Care Health and Safety Resource Center, promoting health and safety of children at child care centres through training and support of the child care health consultants and child care workforce.

Ressursgruppe

Ressurssenter om vald, traumatisk stress og sjølvmordsførebygging (RVTS Vest)

Dag Nordanger, dr. Psychol/psykologspesialist

Barnevernstjenesten for Kristiansandregionen
Marius Peersen, psykolog

Anna Jinghede. Foto

Forensiska Sektionen/Örebro, Polisregion Bergslagen Sverige, Anna Jinghede, rettsodontolog, politi og kriminalteknikar

Landsforeningen for barnevernsbarn (LFB)Jannicke Rosseland, koordinator

Den offentlege tannhelsetenesta,  Vestland fylkeskommune

Sørfjorden Barnevern
Jannicke Sandvik, leiar

Masterstudentar

Elias Ødmann Borgmo og Sophie Elise Djupevåg
Medisinsk fakultet Universitetet i Bergen.
Rettleiarar: Anne N. Åstrøm og Ingfrid V. Brattabø

Eline Hokstad
Medisinsk fakultet Universitetet i Bergen.
Rettleiarar: Ingfrid V. Brattabø og Anca Virtej

Målet med masteroppgaven er å få økt kunnskap rundt hva som er årsakene til at tannhelsepersonell unnlater å melde fra til barnevernet ved mistanke om at et barn er i risiko. Det fremkommer i litteraturen at en av hovedårsakene til at man unnlater å melde fra er manglende kunnskap rundt tematikken. Jeg håper derfor at jeg gjennom arbeidet med masteroppgaven kan bidra til at flere blir bevisste sitt ansvar og dermed tar tematikken mer på alvor. Gjennom økt kunnskap har jeg derfor troen på at tannhelsepersonell i samarbeid med de riktige instansene kan bidra til tidligere avdekking og bedre oppfølging av de utsatte barna.
— Eline Hokstad
Ved valg av masteroppgave ønsket vi å lære mer om tannhelsepersonells samarbeid med barnevernet. I vårt arbeid har vi sett nærmere på vurderingene som ligger bak en bekymringsmelding. Det har vært lærerikt å få et innblikk i tannhelsepersonell sine holdninger til barnevernet og hvilke barrierer som eventuelt har vært med på å hindre dem i å sende inn bekymringsmeldinger.
— Elias Ø Borgmo og Sophie E Djupevåg